Preview videos no longer playing

If you have any problems using this forum or viewing videos etc then this is the spot for you. Read first then ask for help if your question has not already been answered.
Post Reply
User avatar
Wikka
Forum contributor
Posts: 43
Joined: Sun Mar 01, 2009 9:47 pm
Location: Sydney
Has thanked: 72 times
Been thanked: 254 times

Preview videos no longer playing

Post by Wikka » Tue Sep 23, 2014 2:10 am

Just noticed that I can no longer play preview video using iPad. I get the message:

"No compatible source was found for this video"

I recently upgraded to ios8 and wonder if this has anything to do with it or have you changed the way you deliver or encode preview vids?
If you can click the link to the file, you can click the 'ThankPost' Button.

thornts85
Making some noise
Posts: 8
Joined: Sun Sep 15, 2013 7:05 am
Has thanked: 26 times

Re: Preview videos no longer playing on iPad

Post by thornts85 » Tue Sep 23, 2014 9:24 am

I also cannot view videos lately on my laptop. Hope this changes soon!

BluNT
Forum admin
Posts: 255
Joined: Thu May 22, 2003 11:22 pm
Has thanked: 5071 times
Been thanked: 125 times

Re: Preview videos no longer playing on iPad

Post by BluNT » Wed Sep 24, 2014 2:52 am

We made a small change a couple of days ago which has just been reverted. I've also updated our html5 player javascript to the latest version. Let me know if that helps or not.

User avatar
Wikka
Forum contributor
Posts: 43
Joined: Sun Mar 01, 2009 9:47 pm
Location: Sydney
Has thanked: 72 times
Been thanked: 254 times

Re: Preview videos no longer playing on iPad

Post by Wikka » Thu Sep 25, 2014 10:47 am

Fixed :) Thanks fellas
If you can click the link to the file, you can click the 'ThankPost' Button.

BluNT
Forum admin
Posts: 255
Joined: Thu May 22, 2003 11:22 pm
Has thanked: 5071 times
Been thanked: 125 times

Re: Preview videos no longer playing on iPad

Post by BluNT » Fri Sep 26, 2014 11:54 am

No worries, thanks for letting us know about the problem Wikka.

thornts85
Making some noise
Posts: 8
Joined: Sun Sep 15, 2013 7:05 am
Has thanked: 26 times

No compatible source was found for this video

Post by thornts85 » Mon Sep 29, 2014 7:31 am

I am having trouble viewing some videos lately.
It comes up with a large X and the note: No compatible source was found for this video.
Please help and make these videos available.
Cheers

BluNT
Forum admin
Posts: 255
Joined: Thu May 22, 2003 11:22 pm
Has thanked: 5071 times
Been thanked: 125 times

Re: No compatible source was found for this video

Post by BluNT » Mon Sep 29, 2014 8:14 am

Is this for all videos or just a few? If it's a few then please give me examples. Also what browser and operating system are you using?

thornts85
Making some noise
Posts: 8
Joined: Sun Sep 15, 2013 7:05 am
Has thanked: 26 times

Re: No compatible source was found for this video

Post by thornts85 » Tue Sep 30, 2014 1:38 am

Only a few videos and it has only started happening recently.
Example of a videos that don't work are the recently uploaded Big Brother videos.
Hope you can help!
Cheers

User avatar
Wikka
Forum contributor
Posts: 43
Joined: Sun Mar 01, 2009 9:47 pm
Location: Sydney
Has thanked: 72 times
Been thanked: 254 times

Re: Preview videos no longer playing on iPad

Post by Wikka » Wed Oct 01, 2014 1:07 pm

FYI. Same problem's back again but it seems to only be affecting recently uploaded videos. Anything in the last few days.
If you can click the link to the file, you can click the 'ThankPost' Button.

BluNT
Forum admin
Posts: 255
Joined: Thu May 22, 2003 11:22 pm
Has thanked: 5071 times
Been thanked: 125 times

Re: Preview videos no longer playing

Post by BluNT » Wed Oct 01, 2014 3:57 pm

It turns out that ".mp4" preview videos were not being created ever since we added the new mounted hard drive to this server a few weeks ago. So if you were previewing any videos uploaded in that time with Safari, IE or using iOS you would get an error because they only allow ".mp4" to be played. The ".webm" preview videos did not have any issues with the mounted hard drive so Firefox, Chrome etc browsers worked fine. We have come up with a fix for the meantime so you shouldn't have any problems with the previews on uploaded videos from now on. This video just uploaded by Strayan should work for you http://www.aussiesexposed.com/dancing-w ... t9428.html

thornts85
Making some noise
Posts: 8
Joined: Sun Sep 15, 2013 7:05 am
Has thanked: 26 times

Re: Preview videos no longer playing

Post by thornts85 » Thu Oct 02, 2014 4:42 pm

Brilliant! Thanks for your help... works a treat now!

Post Reply

Return to “Forum Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests